Podcast

FrankYeahLeave a Comment

Podcasts zijn cool. Einde discussie.

Maar het zijn gewoon opgenomen radioshows?

Veel radioshows zijn als podcast terug te luisteren. Er zijn echter veel meer podcasts dan radioshows. Iedereen met een smartphone kan namelijk een podcast maken. Podcasts zijn daarmee een ideaal medium gebleken voor radiomakers zonder grote budgetten of populaire onderwerpen.

Podcasts waren toch cool in de tijd van Adam Curry?

In de vroege jaren ’00 raakte Nederland bekend met podcasts. Vrij snel daarna waaide het fenomeen alweer over. Of dat de schuld is van Adam Curry, weet ik niet maar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn podcasts nog altijd mateloos populair. De podcast ‘Serial’, een journalistiek onderzoek naar een raadselachtige moord in Baltimore, werd vorig jaar ruim 40 miljoen keer gedownload. Er is zelfs een podcast gewijd aan de podcast ‘Serial’. Dus.

Wie zit er nou uren in de auto?

Nederlanders luisteren maandelijks 365 duizend uren naar Radio 538, Q-music en 3FM. Dit zijn dus uren – hoofdzakelijk tijdens de spits – waarin mensen naar flauwe grapjes kunnen luisteren van ene Koen, Sander, Michiel of Eduard maar ook naar een werkelijk unieke podcast.

Vooruit, ik zal eens een podcast downloaden. Weet jij leuke?

Download eerst een podcast app zoals ‘Stitcher‘ of Apple’s ‘Podcasts‘. In beide apps zijn duizenden podcasts te vinden. Ook staan er diverse podcast reviews online. Mijn favoriete podcasts zijn:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.